St Gilles Croix de Vie

Met zijn fijne zandstranden en schilderachtige haven is het badplaatsje Saint Gilles de Croix de Vie een leuke bezienswaardigheid langs de kust van de Loire streek. Geclassificeerd als ‘Petite Cité de Caractère” zal het stadje u betoveren door zijn mooie bezienswaardigheden, zoals oude wijken en charmante villa’s aan zee.

Langs de haven loopt een mooie boulevard met tal van winkels, gezellige bars & restaurantjes. Je wandelt er zo naar La Grande Plage, een lang zandstrand. In het stadje zelf vallen de witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen op, die je het gevoel geven in Griekenland te zijn.

Vooral in de zomer is er van alles te doen in Saint Gilles Croix de Vie. Elk jaar vindt een Jazzfestival plaats. Ook het nationale feest ‘Le 14 Juillet’ wordt goed gevierd en afgesloten met vuurwerk op het strand.
Saint Gilles Croix de Vie staat bekend om de sardientjes.

Excursietips:

- La Maison des Ecrivains de la Mer

Dit literatuurcentrum biedt een bibliotheek en een leeszaal die volledig gewijd zijn aan de zee literatuur. Dit centrum ligt tegenover de zee, en er worden tentoonstellingen gehouden om zo het leven van zee avonturiers te ontdekken.

- Het Maison du Pêcheur laat de reconstructie zien van een interieur uit de jaren '20. Dit oude vissershuisje bestaat uit twee ruimtes en een binnenplaatsje. Hier worden de meubels, de gebruiksvoorwerpen en de kleding van vroeger tentoongesteld en er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen over de visserij en het plaatselijke leven.

- Les Rimajures, Deze "bourrine" is het voormalige atelier van schilder Henry Simon uit de Vendée. Het is nu een tentoonstellingsruimte en een museum om het werk van de kunstenaar te kunnen ontdekken. Verschillende reproducties, vitrines en archiefdocumenten laten u reizen naar het hart van zijn werk. Hier kan men ook even ontspannen in de tuinen en een kijkje nemen in het winkeltje, gewijd aan de schilder.

- De Tour Joséphine is een overblijfsel van één van de oudste zeevaartconstructies van de haven van Saint Gilles Croix de Vie. Dit was de eerste vuurtoren van de stad. Op 20 januari 1837 deden 16 kapiteins van de haven een eerste officiële aanvraag voor de bouw van een vuurtoren die op 2 of 3 mijl vanaf de zee zichtbaar zou zijn, en die gebouwd werd aan het uiteinde van de pier van Croix de Vie. Zo gaf deze toren tot in 1875 de binnenkomst van de haven aan. Vervolgens werd de toren gebruikt als opslag voor explosieven van bruggen en dammen, waar zijn bijnaam « Dynamiettoren » vandaan komt.

Uit eerbetoon voor Keizerin Joséphine is de toren naar haar vernoemd.

Camping2Be
Boek uw verblijf op camping plein sud :
Beschikbaarheid en Reservering
Camping Frankrijk Vendée
Early Booking Speciale aanbieding

Voor elke huurreservering van minimaal één week van 1 juni tot 4 augustus 2019, aanbieding geldig tot 31 januari 2019.

Lees meer
SLIMME TIPS VOOR LAAGSEIZOEN

VRIJ TOEGANG TOT VERWARMDE BINNENZWEMBAD (vanaf 07/4 t.e.m. 06/07 & vanaf 26/08 t.e.m. 16/09)

Lees meer
Tour de France 2018 !

Profiteer van onze speciale aanbieding voor de Tour de France: 1 week gekocht = 1 week gratis!

Lees meer
ANCV ANCV ANCV ANCV ANCV