Geef jezelf een pauze op het eiland Noirmoutier !

Het eiland kenmerkt zich door een verrassende verscheidenheid aan landschappen.

U kunt het eiland bereiken via een brug of bij laag water bereiken via de Passage du Gois (een uniek fenomeen in Europa).

Als je de Passage oprijd ben je wel voorzichtig. Immers over de bodem van de zee rijden! Maar er liggen "kinderkoppen” en hier en daar asfalt! Zo de modder in rijden om auto of camper te parkeren. Vervolgens gewapend met emmer en krabber "het wad” op om oester, kokkels, krabbetjes en mosselen op te graven. Leuk om te bekijken, bij Eb en Vloed. Er over heen te rijden en het natuurpark ter plekke te bewandelen. Mooie natuur, en bijzondere vogels huizen hier.

Geniet van 80 km fietspaden en 64 km wandelpaden die het noorden met het zuiden verbinden via pittoreske dorpen, woeste kusten, eindeloze stranden en grote landschappen.

Naast diverse flora en fauna kent het eiland ook een aantal historische bezienswaardigheden. Zo vindt u midden op het eiland een kasteel, waarvan zijn torens het aanzicht van het eiland domineren. Vandaag de dag herbergt het kasteel een museum over de geschiedenis van het eiland en de Loire. U kunt eveneens deelnemen aan de vele activiteiten: zeeaquarium, vlindertuin en wildwaterpark.

U vindt er ook een heel scala van recreatieve en sportieve faciliteiten: zeilschool, strandzeilen, duiken, boottochten op zee.

Het eiland staat bekend voor zijn aardappel en zoutwinning. Er wordt nog steeds zout gewonnen bij de vele zoutpannen op het eiland.

Breng ook zeker een bezoekje aan de haven van L'Herbaudière. De witblauwe huisjes geven het eiland een Griekse uitstraling.

Op het eiland Noirmoutier vind je het strand La Guérinière, een knus & gezellig strand en vooral niet te druk.

Weg van alles en geniet van het natuur met een dagje lekker uit op Noirmoutier!

Camping2Be
Boek uw verblijf op camping plein sud :
Beschikbaarheid en Reservering
Camping Frankrijk Vendée
Early Booking Speciale aanbieding

Voor elke huurreservering van minimaal één week van 1 juni tot 4 augustus 2019, aanbieding geldig tot 31 januari 2019.

Lees meer
SLIMME TIPS VOOR LAAGSEIZOEN

VRIJ TOEGANG TOT VERWARMDE BINNENZWEMBAD (vanaf 07/4 t.e.m. 06/07 & vanaf 26/08 t.e.m. 16/09)

Lees meer
Tour de France 2018 !

Profiteer van onze speciale aanbieding voor de Tour de France: 1 week gekocht = 1 week gratis!

Lees meer
ANCV ANCV ANCV ANCV ANCV