Compagnie Yeu Continent

“Compagnie Yeu Continent” ferry brengt u het hele jaar vanaf Fromentine naar het Île-d'Yeu, dat een goede 17 kilometer van de kust verwijderd ligt. De boot overtocht duurt ongeveer 30 min. De ferry beschikt over 2 snelle boten «Le Pont d'Yeu» en «Le Châtelet», die tot 430 passagiers kunnen verwelkomen. Beschikt ook over een boot die auto's meeneemt, maar vooral in het seizoen verdient het aanbeveling lang van tevoren te reserveren.

Ile d’Yeu, is erg populair bij toeristen die van wandelen en/of fietsen houden. Dit 10 km lange en 4 km brede eiland is grotendeels een vrij vlak plateau.

Het licht golvende landschap en de aaneenschakeling van inhammen en stranden herinneren aan de Bretonse kustlijn. Enkel de noordkust van het eiland is bebouwd. Hier vind je ook de hoofdplaats en het karakteristieke vissersdorp Port-Joinville. Alle drukte en gezelligheid van restaurants en winkeltjes vind je in Port Joinville, de haven waar je binnenvaart, maar de rest van het eiland is verder dun bevolkt. In totaal zijn op Yeu ca 5.000 eilandbewoners.

Neem gerust de tijd om de schoonheid van dit prachtige eilandje te ontdekken!

Geprijsde Tickets te koop aan de receptie!

Compagnie Yeu Continent

Gare maritime
Port Fromentine
85550 La Barre-de-Monts