Natuur & Uitstapjes

Erop uit in de natuur!

De Vendée biedt u een uitgebreid netwerk van fietspaden.

Met het gezin of met vrienden doorkruist u veilig het departement door de landschappen van de Vendée, van de kust tot het Marais Poitevin via de Bocage. De verschillende fietsroutes komen langs een aantal prachtige bezienswaardigheden.

Saint-Jean de Monts is een mooi gebied, perfect voor gezinnen vanwege het matige reliëf. De fietspaden lopen dwars door de prachtige dennenbossen over ruim 26 km veilige gemarkeerde netwerk.

http://www.lavelodyssee.com/etapes/st-jean-de-monts-st-gilles-croix-de-vie
http://www.lavelodyssee.com/etapes/la-barre-de-monts-st-jean-de-monts

Fiets door de mooiste natuurgebieden én bekijk de schoonheid van de Vendee!


Bij Plein Sud kunt u fietsen dankzij onze partner "Veli-Vélo" huren ... en zo van de natuur op een andere manier genieten !!

Voor wandelaars liggen er uitgestippelde wandelroutes die verschillende mogelijkheden bieden voor mooie rondwandelingen of trektochten (Het grote routepad GR8). De ideale manier om kennis te maken met de boeiende verscheidenheid aan landschappen zoals het veelzijdige duin- en bosgebied, de rotskusten, de zoute moerasgebieden, de badsteden, de wei-en akkerlanden “thuishaven voor duizenden vogels”. Neemt gerust uw hond mee maar let dan wel op de voorwaarden die op de toegangsborden aangegeven zijn. Langs alle fietspaden vindt u ook picknickplaatsen.

Liefhebbers van paardrijden zullen eveneens genoeg maneges vinden die als vertrekpunt kunnen fungeren om de omgeving met speciale routes te verkennen.

http://www.saint-jean-de-monts.com/balades.html

Er zijn tal van mogelijkheden om de regio te verkennen:

Kanoën of kajakken kan op veel plaatsen in de kanalen, meertjes en het Marais Poitevin.

Watersportliefhebbers kunnen heir hun hart ophalen: surfen, windsurfen, zeilen en nog veel meer.

Niet voor niets is deze streek een zeer geliefde bestemming voor gezinnen met kinderen!