Regio

St Jean de Monts, is gelegen aan de rand van de noordelijke Vendees moeras.

Het is de ultieme badplaats voor het hele gezin…10 km strand voor uw kinderen, de grootste zandbak van de Atlantische Kust

De droom van vele kinderen!

De natuurliefhebbers zullen blij zijn met de prachtige fiets- en wandelpaden in de duinen, door het bos, vennen en weilanden.

Veel mooie plekken te ontdekken!

Een aanrader: St Gilles Croix de Vie, een charmant en authentiek vissershaven. Ook bekend voor zijn sardines vissen en zijn jachthaven. Geniet gerust van een bezoekje door de steegje van deze bloemrijke en rijk aan geschiedenis dorpje.

Noirmoutier: een omweg waard. Dit prachtige eiland is verbonden met het vasteland door een periodiek overstroomde weg, de Passage du Gois, of door een brug, afhankelijk van het ritme van de getijden. Tal van hoogtepunten: molen, "Plage des Dames" & zijn hutten, schorren… Een ideale landschap voor fotografen & filmmaker! Rijk aan gastronomie en haar "Bonotte ", aardappel van de lokale productie.

En onze Juweel: Ile d’Yeu, klein maar vol contrasten. Een van de mooiste eilanden van Frankrijk, 18 km van de kust van de Vendee, waar men nog steeds actief deelneemt aan visserij. Een waar paradijs: lange fijne zandstranden en duinen door naaldbossen vastgezet, wilde kustlijn met verheven kliffen die baaien omsluiten, rijk aan geschiedenis, sleedoorns en lage huizen met dakpannen en gekleurde luiken, weggetjes die kriskras over de vlakten tot aan de kliffen van deze "Bretagne in miniatuur" lopen!

Terugkeer met de boot waarvan we allen voor één dag de kapitein zijn!